Te midden van de paniek en de daaropvolgende uitverkoop van 11 januari blijkt uit de gegevens van CryptoQuant dat de steile trekking van 11 januari misschien niet lang zal duren omdat de handelaren hun Bitcoin en ETH niet naar de beurs hebben verplaatst.

Op 11 januari verloor de crypto-markt een kolossale $160 miljard toen de Bitcoin-prijzen met meer dan $10.000 daalden, de ergste sinds de flash crash van medio maart 2020. Op hetzelfde moment, trok ETH zich terug van 2021 hoogtepunten, en zakte onder de $1k.

Bitcoin- en etherische reserves bij Record Lows Ondanks de uitverkoop

De ETH- en BTC-reserves, zo blijkt uit CryptoQuant, blijven op recordhoogte, wat erop wijst dat handelaren, in plaats van FUDing, onvermurwbaar zijn en vasthouden aan hun winsten, ongeacht de vrije val van de prijzen van digitale activa.

Gewoonlijk kan een hoger aantal munten dat naar gecentraliseerde crypto-beurzen stroomt, wijzen op pessimisme in de prijs en mogelijke degradatie in de komende dagen, vooral wanneer de technische grafieken de prijzen op een verbuigpunt laten zien.

Dit gebrek aan vertrouwen leidt er vaak toe dat de houders hun munten uit hun portemonnee naar een depotruilplaats brengen, waar ze hun bezit kunnen inruilen voor stalmunten of contant geld.

Aan de andere kant kan de uitstroom uit de beurzen de indruk wekken dat de houders hun beoordeling van de infrastructuur van de beurzen wijzigen, met name wat betreft de veiligheid, zoals die zich de afgelopen maanden heeft voorgedaan en die samenvalt met de opkomst van DeFi, of het vertrouwen in de prijzen van de digitale activa.

Om zich tegen het risico van hacks te beschermen, verplaatsen beleggers hun voorraad vaak naar niet-bewaarderige multi-valuta’s die koud of veilig zijn, waar ze de volledige controle over hun privé-sleutels hebben.

Institutionele steun voor het weken van de mijnwerkersliquidatie

Daarom storten Bitcoin Era en ETH zich zonder merkbare uitstroom naar gecentraliseerde beurzen in op het vertrouwen in de kortetermijnprijzen van digitale activa en de vooruitzichten van het respectieve platform.

Dit komt interessant genoeg wanneer de gegevens van CryptoQuant wijzen op de liquidatie van mijnwerkers. In de afgelopen 12 weken zijn de mijnwerkers onophoudelijk bezig geweest met de verkoop van hun munten om de operationele kosten te dekken.

Eerder, vooral in de eerste helft van 2020, was hun impact op de dunne BTC-markten enorm.

Echter, met de vraag die voortkomt uit Grayscale, CashApp, PayPal en familiekantoren, die allemaal facilitatoren zijn die het mogelijk maken voor vermogende beleggers om crypto exposure te krijgen, was hun impact laag, waardoor de BTC- en ETH-prijzen hoger konden evolueren met extra rugwinden van projectspecifieke ontwikkelingen.

Volgens een rapport van BTCManager, Kain Warwick, de CEO van Synthetix, speculeert de crash van 11 januari misschien als gevolg van de liquidatie van over-lveraged longs.

De handelaars zijn HODLing BTC en ETH ondanks de $190 Miljardduik.