Amerikanen die Bitcoin hebben gekocht met hun Amerikaanse stimuleringspakket mogen nu meer kopen zodra de Senaat het nieuwe wetsvoorstel goedkeurt.

Bitcoin zou kunnen profiteren van het nieuwe Amerikaanse stimuleringsvoorstel, dat een nieuwe ronde van $1.200 cheques zal bevatten. De Senaat heeft al een „mager“ stimulansvoorstel afgewezen omdat het geen individuele cheques ondersteunt.

Volgens een rapport van Cointelegraph zal de Senaat hoogstwaarschijnlijk een wetsvoorstel ondertekenen dat tegen eind september rechtstreekse betalingen omvat. Als ze het wetsvoorstel goedkeuren zonder directe betalingen, kunnen de voorraden en de Bitcoin Code worden aangetast.

Voordelen van het Amerikaanse nieuwe Stimuleringsvoorstel voor Bitcoin

Aangezien er geen beperkingen zijn op de manier waarop Amerikanen het stimuleringspakket kunnen uitgeven, gebruikten sommigen de vorige betaling om te investeren in aandelen en crypto.

In mei onthulde software en data aggregatie bedrijf Envestnet Yodlee dat veel Amerikanen investeerden in aandelen met hun stimulans controles. Yodlee voorzitter Bill Parsons zei:

„Er is duidelijk een correlatie tussen COVID en mensen die opnieuw met hun geld worden aangetrokken.“

Op dezelfde manier hebben de Amerikanen hun cheques ook gebruikt om cryptocurrency te kopen. Bovendien heeft de CEO van Coinbase Brian Armstrong een tweet gepost die de investering in crypto bevestigt. Volgens de tweet is het percentage stortingen ter waarde van $1.200 onlangs meer dan vier keer zo hoog geworden. De stijging van de stortingen valt samen met het bedrag van de stimuleringscheque, wat suggereert dat de bron van het geld. Bij goedkeuring van nieuwe stimulusbetalingen kan de algemene crypto-markt stijgen naarmate de stortingen toenemen.

Tot nu toe heeft de Republikeinse Partij de details van de tweede ronde van het stimuleringsplan onthuld. De tweede ronde zal nog steeds de $1.200 betalingscheques voor individuen en $2.400 voor elk paar. Echter, de $ 500 per kind stimulans zal nu worden gegeven aan personen ten laste boven de leeftijd van 17 jaar.

Eind maart ondertekende de Amerikaanse president Donald Trump een eenmalig stimuleringspakket van maximaal $1.200 voor in aanmerking komende Amerikanen. De eerste reeks betalingen werd rechtstreeks op de rekeningen van in aanmerking komende burgers gestort.

Senaat verwerpt Stimulus zonder $1.200 controles…

Er zijn al een tijdje discussies tussen de Democraten en Republikeinen over de volgende COVID-19 stimulans. De Senaat is er nu niet in geslaagd om een nieuwe coronavirusstimuleringswet goed te keuren. Alle Democraten en Rand Paul, die Republikein is, hebben zich in een stemming van 52-47 stemmen verzet. Voor de goedkeuring had het wetsvoorstel in totaal 60 stemmen nodig.

In de afgelopen maanden zijn de banken niet in staat geweest om de grote vraag naar stimulansen aan te kunnen. Op 15 april hebben de banken in de VS op hun onlineplatformen te maken gehad met massale uitval. Dit gebeurde omdat veel Amerikanen herhaaldelijk hun rekeningen controleerden op de uitbetaling van stimulansen. De banken die werden getroffen zijn onder meer de Amerikaanse Bank (NYSE: USB), PNC (NYSE: PNC) en de Vijfde Derde Bank (NASDAQ: FITB).

Economen zijn van mening dat de Amerikaanse overheid nog een ronde van directe betalingen moet doen.

„Directe controles zijn de meest effectieve, de snelste manier om Amerikaanse gezinnen te ondersteunen. In de afgelopen zes maanden hebben we één betaling van $1.200 ontvangen, wat niet genoeg is“, aldus Natalie Foster, de medevoorzitter van het Economic Security Project, die met CNBC spreekt.

Bitcoin is klaar om te profiteren van het nieuwe Amerikaanse Stimuleringsvoorstel als de Senaat het goedkeurt.